Учители

Облекчава се осигуряването на учители за продължително боледуващи деца

Министерството на образованието е открило начин да облекчи процеса по осигуряване на учители за приети за продължително лечение в болница деца. Това обяви зам.-министърът на образованието Деница Сачева, цитирана от пресцентъра на ведомството, по време на среща с представители на неправителствена организация, която защитава правото на образование на тези деца.

Представител на Регионалния център за приобщаващо образование ще посещава на място в болницата децата и ще помага на родителите им при попълването на формулярите, свързани с осигуряването на преподавател в болницата. От просветното ведомство ще изпратят писма до всички центрове за приобщаващо образование, за да имат готовност да осигурят свой представител при заявка от болница, че при тях е настанено дете, което има нужда от обучение.

Регионалните управления на образованието ще трябва да контролират спазва ли се това изискване. Списък с центровете за приобщаващо образование ще бъде изпратен и до всички областни и университетски болници, за да могат да подават навреме информация, че при тях е настанено дете за продължително лечение.

Източник: dnevnik.bg