Училища

Облачните технологии “превзеха“ УНСС

УНСС ще ползва 20 000 лиценза за Office 365 ProPlus за всички студенти на университета като част от платформата Office 365 Education чрез програмата на Microsoft Student Advantage, стана на демонстрационния семинар „Интегриране на облачните технологии за управление на образователния процес в УНСС“.

„Microsoft ни предоставя 20 000 лиценза за Office 365 ProPlus за всички студенти на университета като част от част от платформата Office 365 Education, съобщи проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, зам.-ректор по електронизация и ръководител на катедра „Информационни технологии и комуникации“ във висшето училище, цитиран от computerworld.bg.

В момента УНСС има 50 000 активни акаунта в облака на Microsoft. Ръководството на УНСС съвместно с Microsoft правим подарък на студентите и на преподавателите в навечерието на студентския празник. Предоставяме този подарък като инструменти, с които да развиете духовното си ниво, да станете прекалено много знаещи и можещи, с което да ви направим уникални в нашия регион“, допълни той.

Office 365 University представлява 4-годишен абонамент, създаден да помага на отговарящите на условията студенти да се справят със задачите си от на практика всяко място и на всякакво устройство, като се предлага на стандартна цена от 159,99 лв. за 4 години.

По проекта в УНСС, всеки лиценз за Office 365 ProPlus може да се инсталира на до 5 устройства. Тези 5 различни устройства, които се зареждат за 1 човек, и при 20 000 лиценза, ние можем да заредим 100 000 устройства на студенти и преподаватели – и това се случва от началото на годината. 100 000 устройства по 9 продукта, включени в пакета – Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Lync, Access, infoPath, стават 900 000 безплатни продукта, поясни Кисимов.

Лицензите са предоставени чрез програмата на Microsoft Student Advantage, която е отворена за всички университети.

Проектът демонстрира работа на облачната система с различни технологии – Windows Phone, таблет с Windows, телефон с операционна система Android, лаптоп, iPhone.

Благодарение на досегашното сътрудничество между висшето училище и софтуерната компания, всички студенти имат вечен имейл адрес в Microsoft.