Мнения

Облачните платформи за преподаване – най-съвременната форма на обучение!

Интеграцията на облачни платформи за преподаване е най-съвременната форма на обучение, използвана в сферата на образованието. В световен мащаб доказано създаването на интерактивна класна стая подобрява резултатите и осигурява среда за обучение, която допринася за ефектно академично представяне и по-добра съсредоточеност на учениците. Помага на учителите по-ефективно да ръководят учебния процес и да управляват класовете, дава възможност на ръководството да реорганизира изцяло образователния процес в училището, допринася за подобряване на средата за обучение, където всеки има равна възможност за участие.

В края на 2016 г. VIVACOM стартира инициатива към българското образование с цел дигитализация и подобряване на учебните процеси в цялата страна. Облачните платформи са изцяло безплатни за образователната система, което дава възможност в рамките на два месеца да заявят желание училища от повече от 15 града в страната.

Телекомът предлага end-to-end решения със специални и преференциални условия на цялата необходима първоначална инвестиция. По този начин се достига възможно най-ефективен финансов модел, в който от страна на учебното заведение се заплаща единствено фиксирана месечна такса за мобилен интернет, включен в предложението. Така образователните институции имат възможността да предложат по-качествено и модернизирано обучение за децата. Всяко учебно заведение би могло да се възползва от предложените технологии.

Партньори на програмата са сертифицирани представители, верифицирани от МОН.

В пакетната услуга, предоставена от компанията, са включени:

– Административните процеси, свързани с интеграцията на системата;

– Обучение на преподавателите за ползване, както и конкретни насоки към приложенията на решението;

– Необходимите крайни устройства;

– Защитена интернет връзка.

Ако искате да получите допълнителна информация за възможностите на облачните платформи и как може да ги интегрирате във вашето учебно заведение може да се обърнете към Искрен Иванов – Ръководител направление Образование във VIVACOM /Mobile: 0877400317, email: Iskren.a.ivanov@vivacom.bg/ или към вашия консултант за телекомуникационни услуги, с когото работите.

Източник: BTC ЕAD/БТК EАД