Училища

Областите София и Бургас също обявиха грипна ваканция

РЗИ – Софийска област обявява грипна епидемия на територията на цялата Софийска област от утре, 25.01.2018г., с всички произтичащи от това противоепидемични мерки и преустановяване на учебните занятия за пет календарни дни, до 29 януари включително.

По-рано днес стана ясно, че грипна епидемия е обявена и на територията на област Бургас. На основание данните за процента болни хора и разпространението на сезонната зараза, кметът Димитър Николов издаде заповед за обявяване на грипна епидемия на територията на общината. От началото на тази седмица болните са се увеличили драстично, което е принудило Регионалната здравна инспекция в Бургас да вземе извънредни мерки oще тази сутрин. В тази връзка от днес на обед, 24 януари, до 29 януари /понеделник/ включително, се преустановяват учебните занятия във всички бургаски училища, съобщава Община Бургас.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации. Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболяваемостта е динамична.

Източник: novini.bg