Учители

Обвиняват учител в блудствени действия

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи разследване срещу учител, блудствал със шест малолетни момичета и момчета, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна, цитирана от агенция „Фокус“.

Жертвите на бившия учител по музика са деца, които вземали частни уроци в дома му. Със скрита камера той снимал действия си и после пускал снимките в интернет и социалните мрежи.

С постановление на наблюдаващия делото прокурор 54-годишният Илиян В. от Дулово е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжната прокуратура в Силистра да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Учителят е обвинен за това, че в периода от ноември 2014 г. до април 2015 год. е извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление с шест ненавършили 14-годишна възраст момичета и момчета.

Освен за извършените блудствени действия, Окръжната прокуратура в Силистра му повдигна обвинение и за държане и разпространение в интернет и социалните мрежи на порнографски материали с ненавършили 16-годишна възраст деца.

Източник: dnevnik.bg