Училища

Няма да санкционират ФЕГ заради новия пропускателен режим

9-та Френска езикова гимназия в София няма да понесе санкции заради новия пропускателен режим. Това заяви министърът на образованието Меглена Кунева по време на парламентарния контрол, след питане на лидера на ДСБ Радан Кънев.

Министърът е приела уточнението на Френската гимназия, че картите не са задължителни, който не иска такава карта – може да се откаже от нея и също, че училището е искало да предложи на учащите не да бъдат клиенти, а да им се предостави допълнителна услуга. Според Кунева, този акт на учитилещо не нарушава просветните закони и затова няма да има санкции към.

Припомняме,че в четвъртък депутатите Радан Кънев и Мартин Димитров се срещнаха с директора на елитното училище и обсъдиха както актуалния проблем, така и други актуални теми. По думите на директорката Богданова, разговорът е протекъл нормално и депутатите са били подробно уведомени за процедурите, които са напълно прозрачни и законни.

След този случай МОН препоръчва повече конкурентност и прозрачност, а също и директорката на Френската гимназия да обясни, как е избрала тази банка за защита на училището, защото… „защитата дори на малките потребители трябва да бъде свещено право“ – каза Кунева.

Източник: offnews.bg