Ученици

Няма войнстващи атеисти сред учениците

Младите хора  днес не са атеисти, имат вяра в Бог, което показва, че има добро възпитание в семейството. Това твърди преподавателят по история Наташа Войкина.

По думите й, учениците са изненадани, когато чуят в уроците, че е имало атеистичен режим в България. Няма войнстващи атеисти. Учениците все по-често се учудват от това, че някога, на някои хора се е нлагало да живеят без вяра в Бог. Учудването идва от това, че зверствата, които са се извършвали по време на комунизма у нас, са бли вършени от хора и учениците са изненадни от това, как тези хора не са се страхували най-малкото от Бог, твърди Войкина.

Учениците наричат палачите от комунистическите концентрационни лагери „чудовища без страх Божий”. Това е феномен, смята преподавателят. По думите й, православният Бог е представен в 11 кл., в два урока. В 9 кл. по Психология се учат секти и зависимости. Сектите  са представени от позицията на Правослвието, защото страната ни все пак е традиционно православна.

Децата разбират всичко. Възмущението е, че е имало въобще такова истрическо време, в коет се е преследвала религията, те дори не могат да си го представят, казва още Войкина.

Учениците са интуитивно враждебни към сектите и ги разпознават, смята преподавателят по история, което говори за добра култура и възпитание!

ВЕНЦИСЛАВ ЖЕКОВ 

Източник: teacher.bg