Училища

НФСГ планира да стане Google референтно училище

Мая Гешева

Мая Гешева, директор на Националната финансова стопанска гимназия (НФСГ), обяви, че училището планира да осъществи „дигитален скок“, като се присъедини към група от още 5 училища, които планират да се сертифицират международно и да станат Google референтни училища. „При нас 9 колеги се сертифицираха като Google обучители и през лятото предстои още около 20 колеги да преминат през различни нива на сертифициране. Това ще даде възможност да използваме всички най-съвременни облачни технологии, които се предоставят безплатно и учениците, и учителите да продължат процеса на надграждане на своята технологическа грамотност“, казва тя, цитирана от Economic.bg.
НСФГ е придобила статут на иновативно училище преди три години. „С всички учители на гимназията на педагогически съвет много детайлно анализирахме възможностите, предимството на електронното обучение от разстояние. От есента при нас ще стартира една паралелка, която ще работи по модела “едно към едно“. Всички ученици ще разполагат с персонално устройство, както и учителите им. Няма да има учебници, тетрадки и всичко ще бъде в електронен вариант“, допълни Гешева.

Националната финансова стопанска гимназия беше отличена с приза „Глобално училище“ 2019 г. Тя получава наградата за глобално училище за трета година, а тази година за първи път има категория „Глобално училище в действие“, за която е отличена.

Снимка: Национална финансова стопанска гимназия (НФСГ)

Източник: Economic.bg