Училища

Нов случай на агресия в детска градина, този път в Плевен

След бруталния случай на насилие в детска градина в Бургас, нов случай шокира обществото. Касае се за Целодневна детска градина 10 „Надежда” в Плевен, а сигналът е публикуван в социалната мрежа Фейсбук. На аудиозапис се чуват крясъци, заплахи и обиди към децата в първа група. „Ти къде се намираш, бе?”, „Ти не разбра ли, че аз командвам тука? Тука каквото кажа, това ще правиш! Като не ти харесва има други градини в тоя град”, „Ама ти си направо ненормална ма” – това са само част от изразите към малките деца, които се чуват в записа.

Според информация от потребителя на записа се чува гласът на „старши учител г-жа Гатева”. Човекът твърди, че срещу нея са подадени множество жалби през последните няколко години, които са завършили със становище, че „няма грубо отношение към децата”.

„Срещу въпросната госпожа има подадени жалби през последните няколко години/включително една месец октомври 2017/ всички са със становище, че няма грубо отношение към децата. Това е така може би, защото синът й е адвокат в гр. Плевен с много познанства в общината. По непотвърдена информация г-жа Гатева е с ТЕЛК! Хората с връзки в България могат години на ред да възпитават децата ни със заплахи, грубо отношение и обиди, да наречеш едно дете на 3г. НЕНОРМАЛНА пред други 20 деца е истинско унижение и накърняване на достойнството му“, посочва възмутеният потребител, подал сигнала.

Източник: novini.bg