Ученици

Нов наръчник за петокласници

Петокласниците да лягат не по-късно от 22 ч, за да получават необходимата им доза сън за възстановяване и растеж. Такава препоръка е записана в новия наръчник за родители на деца в 5-и клас. Помагалото е разработено от асоциация „Родители“ и от образователното министерство.

Родителите заедно с детето трябва да направят дневен режим, в който да е уточнено времето за ставане и лягане, прибиране от училище, подготовка на уроците, допълнителни занимания, игри и почивка, пише в наръчника, цитиран от „Монитор“.

Родителите са хората, които трябва да помогнат на класния ръководител по-бързо да опознае децата. Според експертите най-добре е да се планират общи занимания извън училище – боулинг, пикник, ходене на пица или кино. Родителите трябва да поддържат постоянна връзка с класния ръководител

Едно от решенията е да се направи мейлинг група, в която всяка седмица да се получава информация от учителя. Когато хлапетата знаят за тази група и това, че родителите и класният ръководител са в постоянна връзка, оказва влияние на поведението им в училище, смятат още от асоциация „Родители“.

Източник: dnes.bg