Мнения

Нов мобилен компютър за образователни иновации

Образованието се променя с бързи темпове под влиянието на нови технологии, нови методи на преподаване и нови нагласи сред учениците и учителите. Самите технологии също се напасват към новите изисквания на образованието, а компаниите от бранша създават все по-иновативни продукти и функционалности, улесняващи процеса на обучение. Един пример в тази насока е образователният мобилен компютър ACER TravelMate B117, съвместим с дигиталната класна стая на компанията Microsoft.

Моделът беше представен неотдавна в рамките на тридневна конференция, посветена на технологиите в класната стая Microsoft TechKnowledge Conference 2016, която се проведе на 22 – 24 юни във Велико Търново.

Моделът е от популярната серия TravelMate на ACER и е изцяло оптимизиран за образователни цели. На практика той променя представата ни за водене на учебни занятия с редица иновации, които подпомагат процеса на учене и споделянето на знания. Разполага с Acer Education Suite комплекта на технологичната компания и редица други функционалности за подобряване на взаимодействието между ученици и учители, както и за по-ефективно обучение.

Друго важно предимство на устройството е неговата устойчивост и здравина, които са на ниво, характерно за някои военни продукти. Нещо, което едва ли говори добре за средата в някои училища. ACER TravelMate B117 е устойчив на удари и издържа до 60 кг. натиск. Хардуерът му е специално създаден за целта. Съвместим е със стандарта MIL-STD и издържа на екстремни температури, дъжд, влажност, вибрации и хвърляне. Вградената технология Acer Water Resistant Keyboard защитава клавиатурата от всякакви течности.

ACER TravelMate B117 предоставя високоскоростна свързаност чрез стандарта за безжични мрежи 802.11ac. Той разполага с 2×2 безжични антени, поддържа стандарта MIMO и работи в честотните диапазони 2.4 GHz / 5 GHz. Батерията издържа до 13 часа, което позволява учебният процес да не бъде прекъсван през целия ден.

Една от отличителните характеристики на устройството е 180 градусовият ъгъл на отваряне на дисплея, който позволява по-гъвкава употреба и улеснява споделянето на съдържание в група от повече хора. Моделът има и прецизен тъчпад за по-добра навигация с пръсти. Процесорът и графичната карта са Intel, операционната система е Windows 10 Pro, а камерата е Acer Crystal Eye HD. Всичко това е събрано в наистина компактни размери – 291 х 211 х 22.3 мм. и в олекотен, стилен корпус, който тежи едва 1.3 кг., за да може да бъде носен безпроблемно от всеки ученик.

Компютърът се предлага с включен безплатен Acer Classroom Manager софтуер, което ще позволи на училищата да спестяват средства от допълнителното закупуване на софтуера.

Източник: http://uchi.bg/