Училища

Нови детски градини се строят в София

Строят се нови обекти за детски градини в столицата, заяви пред БНТ заместник-кметът на София Тодор Чобанов. Той уточни, че в момента текат и много ремонти на детски градини и училища в столицата. Тодор Чобанов изброи най-важните обекти, които се строят в момента. Това е нова сграда с четири групи за детската градина в Драгалевци, като с построяването на тази сградата ще могат да се приемат всички деца в градинска възраст. Тече и преустройство на старото Боянско училище с детска градина в две групи.

Строи се най-голямата градина през последните години – десетгрупна детска градина в район „Младост“. Тече реконструиране на сграда за осем групи за детска градина номер 187 в район Красна поляна.

По думите на Чобанов много важна, очаквана новина е това, че е започнало разширяването на Първа английска езикова гимназия, с което ще се увеличи капацитетът на училището, което отдавна се чакаше.

В столицата текат и множество ремонти. Почти във всички столични училища и детски градини има въведени някакви мерки за енергийна ефективности, а в 85 от тях има пълна енергийна ефективност с всички възможни мерки. В момента тече дейност в тази посока и конструктивни укрепвания на над 40 обекта.

Източник: news.bnt.bg