Училища

Нови две училища в София под бомбена заплаха

След няколко дни на привидно затишие, телефонният тероризъм спрямо училищата в София се завърна с гръм и трясък. Полицаите от СДВР са опразнили 133 СОУ „Ал. Пушкин“ тази сутрин и 18-то училище по обед.

Анонимен глас е получен в Руската гимназия в началото на учебния ден. Учители и ученици са били евакуирани, а проверката продължава и в момента.

Очевидно сериозният процент на разкрити подобни престъпления не плаши нарушителите и те продължават с безобразията.

В социалната мрежа Фейсбук потребители сигнализират за сигнал за поставено взривно устройство и в 18-то училище, отново в столицата. Той е бил получен около 13:00 ч.

Епидемията не подмина и студентите. В навечерието на празника им, някой явно е решил да удължи празничния уикенд с още ден-два и в 11:34 ч. днес е сигнализирал за бомба в сградата на ТУ Варна. Информацията пред Агенция Фокус предава говорителят на Областна дирекция на МВР-Варна Ирена Петричева.

Възпитаник на Селскостопанската гимназия в Исперих пък вчера е съобщил за взривно устройство в сградата на Общината. „Героят“ дори не си направил труда да търси уличен телефон, а звъннал директно от мобилния си в час по история.