Ученици

Новият хит в училище – момичешки бой

Тревожна статистика, касаеща училищата у нас, беше извадена на светло преди няколко седмици от народната представителка от ГЕРБ Гинче Караминова. Според нея все по-често се наблюдават случаи на бой между момичета по време на учебния процес.

Причините варират от любовни, до просто за развлечение. Депутатката споделя пред в-к „Марица Пазарджик“, че вероятно ще трябва да се измисли начин да се насочи в правилна посока енергията на децата, защо не и в организиране на дискотеки в междучасията.

Сериозен дял сред противообществените прояви имат и кражбите, като най-често изчезват мобилни телефони и накити. Зачестили са бягствата от дома, като от началото на годината в региона са регистрирани 18 случая. Има и светли краски в изнесените данни – за 10-те месеца на годината няма нито един сигнал за бомба в училище, което беше модерно в средата на деветдесетте години на миналия век.

Статистиката показва, че към момента на отчет в Детската педагогическа стая се водят 200 деца.

В същото време в Русе насилието е основна тема на ученическия клуб по дебати към Центъра за ученическо, научно и техническо творчество. Дискусията ще бъде на тема „Родителите са отговорни за проявите на насилие от техните деца“ и ще се състои тази вечер (10 ноемвеи) от 18:30 ч в Клуба на дейците на културата. Своите умения ще демонстрират отбори от АГ Тео Милев“ и СОУЕЕ „Св.Константи н-Кирил философ“ под ръководството на преподавателите по философия Здравка Демирева и Емилия Бобева, съобщава местният вестник „Бряг„.