Училища

Новият министър на посещение в казанлъшка гимназия

На 21 ноември 2014 г. министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев ще посети Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков“ в гр. Казанлък, за да се запознае с работата на учителите, както и с преподавателя по физика Теодосий Теодосиев.

Правителството предостави на Община Казанлък безвъзмездно двуетажен учебен корпус за създаването на школа по физика, който не се ползва от местната гимназия „Иван Хаджиенов“. Министър Танев ще се запознае на място със състоянието на сградата и необходимостта от ремонт – саниране на помещенията и предоставяне на допълнително оборудване.

Материалната база ще бъде ползвана от уникалната школа по физика, създадена от учителя Теодосий Теодосиев. Тя функционира вече 35 години и за този период нейните възпитаници са донесли много златни медали за България от международни олимпиади и конкурси. Ангажимент за осигуряването на подходящи условия за развитие на талантите пое лично министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с г-н Теодосиев и с кмета на Община Казанлък в края на миналата седмица.

Посещението си в гр. Казанлък министър Танев ще започне със среща с кмета на общината г-жа Галина Стоянова в 11:00 часа.

В 15:00 часа министърът на образованието и науката ще посети и гр. Хасково.