Мнения

Новите продукти на Майкрософт предоставят възможности, по-добри от всякога

Главният изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър откри тазгодишната партньорска конференция Worldwide Partner Conference (WPC) на Microsoft Corp. в Торонто, подчертавайки ключови моменти в продуктите на компанията, допринасящи за началото на нова ера за технологичния гигант.

Четиридневното събитие отбелязва постиженията на над 640 000 глобални партньори на компанията и прави предварителен преглед на най-вълнуващите продукти, които Microsoft ще представи следващата година.

„Това ще бъде най-наситената година откъм представянето на нови продукти и услуги в историята на компанията и ще създаде огромни възможности за развитие на бизнеса на нашите партньори и клиенти“, сподели Балмър.

„Благодарение на Windows – Windows 8, Windows Phone 8, Windows Server 2012 и Windows Azure, както и на Office 365, възможностите, които можем да предоставим на потребителите, са по-добри от всякога“.

Пред близо 16 000 участници от цял свят, Кърт ДелБене, президент на Office подразделението на Microsoft, обяви, че повече от един милиард души в цял свят вече използват Microsoft Office. Този ръст се дължи на Office 2010 – най-популярната версия на Office до момента. На всяка секунда някой в света купува копие на Office 2010.

„Office подразделението никога не е било по-силно, а нашите изключителни партньори са от ключово значение за успеха ни. Office вече се използва от над един милиард потребители, а Office 365 е на път да се превърне в едно от най-бързо развиващите се предложения на компанията някога“, сподели ДелБене.

Тами Релър, корпоративен вицепрезидент и главен финансов директор, подразделение Windows и Windows Live, говори за вълната от екосистемни иновации, настъпващи с Windows 8, и демонстрира как Windows 8 е готов за бизнеса. Резюме на основните новости, споделени от нея, може да бъде открито на официалния блог на Windows

Windows Server 2012 също бе поставен на основен фокус по време на конференцията, тъй като съвсем скоро предстои и неговото представяне. Той ще бъде наличен за производителите на хардуер през първата седмица на август, а за потребителите – през септември.

Източник: Пресцентър Майкрософт България