Мнения

Новата Minecraft общност ще е от голяма полза на образованието

Съвременните технологии дават изключителни възможности на преподавателите и учениците да постигат по-високи резултати в областта на образованието. Иновативните педагози търсят ресурсите, които да провокират любопитството и въображението на възпитаниците си и място където го визуализират и споделят идеите си с други колеги.

„Популярната игра Minecraft е един от тези ресурси, който вече навлиза решително в класната стая. Това се случва благодарение на страстта на преподавателите и учениците“, коментира вицепрезидентът по образованието в Microsoft Антъни Салсито.

„Развълнуван съм да Ви представя нашата нова Minecraft дестинация – education.minecraft.net, която е форум, в който всички могат да споделят своите идеи, да вдъхновяват с тях и самите да се мотивират, научавайки за идеите на колеги и връстници. Тази нова общност ще е от голяма полза на съвременното образование“, допълва той.

„Лично аз съм впечатлен от това как преподавателите интегрират Minecraft в своите учебни програми и как успяват да потопят учениците си в специфична учебна среда. Видях как ученици от началните класове се учат да изчисляват периметър, площ и обем с помощта на Minecraft в часа си по математика. По-големи ученици пък научават за религиите по свята също ползвайки ресурсите на играта“, каза още Салсито.

„Ученици от Нова Зеландия например си сътрудничат в часовете по история с Военния музей в Оуклънд и с помощта на играта могат да пресъздадат исторически сцени“, даде още примери вицепрезидентът по образованието на Microsoft.

Антъни Салсито отбеляза, че Microsoft е процес на въвеждане на още три образователни платформи – Office 365 за Образованието, Microsoft Class Dashboard и Sync за училищата. Също така глобалната мрежа Edmodo ще бъде интегрирана с Office 365. По-доброто взаимодействие пък ще бъде осигурено от Bing Pulse чрез ангажираност на учениците в реално време.

„Тези услуги ще направят комуникацията и сътрудничеството между учители и ученици още по-добри и по-лесни“, категоричен е той.