Мнения

Новата уеб платформа Learnpedia предлага безплатна квалификация в ИТ

В световното Интернет пространство стартира уеб платформата Learnpedia (www.learnpedia.eu), която предлага на потребителите безплатна квалификация в ИТ и възможността творчески да се възползват от потенциала на световната мрежа според собствените си нужди от обучение.
Сайтът се поддържа от организацията с идеална цел „Foundation for Free Internet Learning“ („Фондация за Свободно Интернет Обучение”).

Learnpedia се специализира върху квалификация в областта на информационните технологии: в собствената си общност всеки, който се интересува от обучение, може да се възползва от безплатните възможности за обучение и благодарение на Peer подхода да предаде придобитите знания на други. Платформата Learnpedia има взаимоспомагателен характер и както и Wikipedia се основава на работа на доброволни начала, поради това онлайн обученията и използването на различни софтуерни продукти се предлагат безплатно.

Порталът Learnpedia ще излезе на няколко източноевропейски пазара до края на август. „Необходимостта от квалификация в областта на информационните технологии в България е особено голяма, поради това сме убедени, че предлаганото от нас ще бъде посрещнато с огромен интерес“, смята Кристиан Марс, основател на „Foundation for Free Internet Learning“. Възможността за обучение се предлага на родния език; при стартирането на платформата Learnpedia се предлагат курсове на румънски, унгарски, български, полски, чешки, словашки и словенски. В рамките на 2009 ще започнат да се предлагат курсове и на други езици.

Веднага след стартирането на Learnpedia, потребителите ще могат да се включат в предлагани курсове за Microsoft Office 2007 – Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Outlook и OneNote.

За последното тримесечие на 2009 се подготвя обучение и за други продукти. „Всеки период на обучение трае два месеца, последвани от два месеца пауза“, допълни Марс. „Разбира се, потребителите, които вече са регистрирани, ще бъдат информирани за следващите започващи курсове.“ За целите на регистрацията е необходимо да се посочат пълното име и адрес за електронна поща.

Тази статия е съвместна публикация на Мрежа на учителите – новатори www.Teacher.bg и Ай Си Ти Медиа http://ictmedia.bg/