Ученици

Нито една пълна шестица по БЕЛ в Пловдивския университет

Общо 2185 писмени работи по БЕЛ са проверили преподавателите в Пловдивския университет, но не са оценили нито една от тях с пълна шестица. За сметка на това обаче двойките са 564.

Отличните оценки над 5,50 са общо 58, коментира шефът на изпитната комисия Теофана Гайдарова, цитирана от bnews.bg.

Освен, че не са се представили на висота, кандидатите и тази година са се погрижили да попълнят архивите с нова порция бисери, някои от които смешни, други пък навяващи тъжни помисли.

В челото на имровизираната класация е споделеното от кандидат-студент в ПУ „Паисий Хилендарски“, който е категоричен, че „евроинтеграция“ произхожда от думите „евро“ и „грация“.

„Евроинтеграция“ е дошло от името на общата валута и думата „грация“, защото европейците са грациозни и ходят с гордо вдигнати глави“, убеждава ни кандидат за висше образование.

„В България цари пълен хаос, само престъпността е организирана!“, мъдро обобщава проблемите на битието ни друг рапотещ по темата.

Чисто нова граматика са измислили пък други зрелостници. От тях научаваме, че в родния език съществуват думи като „сплутен”, „горду“, „глъва“, „полужение“ и т.н.

Незнаен титан на мисълта, поел по пътя към висините на науката, при това вече влязъл в университет и учещ във втори курс пък е сътворил бисер, приличащ повече на виц.

Вероятно повлиян от творчеството на Силвестър Сталоун и неговия легендарен герой Рамбо, той е прекръстил писателя Ран Босилек на… Рамбо Силек.