Мнения

Не са нужни камери, за да разберем дали детето има проблем, сочи антрополог

Според социалният антрополог Харалан Александров от разшумяването около скорошните случаи с агресия към деца в детски градини и домове трябва да произтекат управленски и професионални действия, а и информиране на населението за ранните симптоми на насилието. „Много лесно човек може да забележи, че нещо не е наред с детето му, когато се прибира от детска градина или от училище и да вземе мерки по въпроса. Не е нужно да включваме камерата“, обясни Александров.

Актрисата Лара Златарева е на мнение, че сме свикнали да виждаме родители да дърпат и бият своите деца, а сме на път да демонизираме учителите до край. „Така ми се иска да не слагаме под общ знаменател тези единични случаи в детските градини“, каза тя пред Bulgaria ON AIR.

Актьорът Ивайло Захариев, който е и баща на две деца, изрази притеснението си, че педагозите са слабо мотивирани и от малкото уважение към тях. „Аз се опитвам по всякакъв начин да покажа моето уважение към тях, за да може тяхната грижа към децата ми да бъде висока“, сподели актьорът. Той подчерта още, че според него не може грижата за децата да се приравнява с друга ежедневна работа.

Източник: bgonair.bg