Учители

Не родители, а учители подали сигнал за насилени от директора Радев ученички

Прокуратурата в Бургас повдига нови обвинения на директора на школото в Ново Паничарево Христо Радев. По данни на наблюдаващия прокурор Христо Колев към момента вече са събрани доказателства за други пострадали ученички. Пред медиите той обяви, че не те или родителите са подали сигнал до прокуратурата, а преподаватели в училището. Нещо повече, оказва се, че те са знаели за сексуалните посегателства от миналата година. След като родителите на децата не реагирали, учителите решили да вземат инициативата в свои ръце.

По време на мярката в съда Радев обяви, че твърденията са лъжа. Той поиска от окръжния състав да потвърди определението на районния и да остане под домашен арест.

Адвокатът му пък посочи, че с потвърждаване на мярката няма опасност Радев да повлияе на свидетели или разследващите органи, каквито притеснения изрази държавното обвинение. В крайна сметка съдът отхвърли искането на прокуратурата за постоянен арест и потвърди определението на Районния съд от миналата седмица. Христо Радев остава под домашен арест до началото на процеса срещу него.

Източник: e-burgas.com