Мнения

Незрящ кандидат-студент изкара 4.5 на изпита по журналистика

Незрящият Руми Рафет, който се яви миналата седмица на кандидат-студентски изпит по журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ е изкарал оценка 4.5. Тя вече е ясна, тъй като той беше изпитван устно по темата „Ало Ало“, която се падна на кандидатите.

27-годишнитят Руми споделя, че е започнал темата с популярния комедиен сериал, а след това се е насочил към актуалното от деня – телефонните разговори, някои нормални, някои скандални, записвани и подслушвани – къде законно, къде не.

„Завърших с положителната страна на „ало-ало“ – масовото навлизане на мобилните телефони“, разказва за своята разработка Рафет, който е със 100% увредено зрение.

Вторият му изпит е на 22 юни, там се задават актуални въпроси от ежедневието. Мечтата на кандидата е да се реализира в радиожурналистиката

Интересът на Рафет към журналистиката е от 4 години. Той решава да придобие практически опит – създава свое интернет радио Total, в което е водещ. Мечтата на хасковлията, който е със 100% увредено зрение, е да се развива в радиожурналистиката.

снимка: Монитор/Булфото