Училища

На първия учебен ден в Хасково: Пари за благотворителност вместо за букет

Броени дни преди първия учебен ден цените на цветята традиционно вървят нагоре. В Хасково обаче търговците са напът да реализират нулеви продажби, тъй като предвидените средства за букети ще отидат за благотворителност.

Средната цена на един хубав букет от рози е 10 лева. При 10 000 ученици на територията на Община Хасково сметките показват, че ако всеки от тях купи по един такъв букет, то търговците на цветя ще спечелят за един ден около 100 хиляди лева. Тази година обаче вместо в джоба на търговците парите ще отидат за благотворителна кауза. Родителите искат да ги дарят за лечение на болни деца.

„Всичко губи смисъл без здравето, затова нека да помогнем, като  подарим надежда и позволим на тези деца да цъфтят”, каза инициаторът на благотворителната кауза Мина Мутафова.

Каузата се подкрепя от всички учители в града. „Не само цветето ще покаже уважението към мен като учител. По-важно е да формираме у децата  отношение към живота на човека”,  убедена е Гинка Райчева, директор на ОУ „Климент Охридски”.

Затова на 15 септември във всяко училище в Хасково ще има кутия за дарения.

Източник: btvnovinite.bg