Мнения

На опашка за книги!

По две години чакат реда си за заглавие книгомани в регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен, пише Монитор. На „опашки“, които могат да се сравняват по време само с реда за леки коли при социализма, се редят над 600 души от общо 5 хилядите читатели на книгохранилището.

Причината – от най-хитовите заглавия библиотеката рядко може да си позволи повече от 1-2 екземпляра, а срокът за заемане на една книга е един месец с възможност да удължаване до три. Паулин Сара Джо Мойс с псевдоним Джоджо Мойс е английска писателка и журналистка, специализирана в производството на бестселъри в жанра любовен роман.

Има издадени 6 заглавия на български и на шестте търсенето е много голямо. За „Аз преди теб“ заявки в читалнята на „Стилиян Чилингиров“ са направили петима читатели, което ще рече, че в най-добрия случай последният ще се добере до заглавието през април-май 2017.

Две години обаче се чака за „Ягаган и меч“ на Токораз Исто (Този, който разказва истории). Заглавието е в две части „Еничар“ и „Махди“. В Шумен имат само първи том, но това не спира библиофилите.

Източник: novini.bg