Ученици

Наши ученици отиват на конференция в САЩ

МОМН сложи край на съмненията пред отличените в конкурса на НАСА български ученици, свързани с пътуването им до САЩ, като осигури средства за тяхното участие на конференция отвъд Океана.

Парите вече са преведени и отличниците от екипа към Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ – Варна вече стягат багажа за незабравимото пътуване.

Учениците спечелиха второ място в категорията за ученици IX – X клас на Международния конкурс на НАСА и Националното космическо общество.

Младежите са разработили проект за изграждане на космическо селище за 10 000 жители. Колонията се намира в Лагранжовата точка L5, в която се уравновесяват силите на привличане на Луната и Земята.

Осигурените от МОМН средства в размер на 12 200 лв. са за пътуването и участието на учениците и техния ръководител на Международната конференция на Националното космическо общество на САЩ за развиване на космическото пространство, която ще се проведе във Вашингтон. Той ще се проведе от 24 до 28 май 2012 г.

В конкурса са участвали над 300 екипа от 15 страни. За първи път в него се състезават и наши ученици от девети и десети клас.

Още по темата