Ученици

Национално състезание по ИТ в Благоевград

За поредна година в благоевградското 7 СОУ „Кузман Шапкарев“ се провежда Национално състезание по информационни технологии, съобщава standartnews.com.

Съорганизатори на проявата, която е от днес до 23 март, са Югозападен университет „Неофит Рилски“, община Благоевград и Регионалният инспекторат по образование. Форумът се провежда под егидата на Съюза на математиците в България.

Повече от 160 ученици от 25 града ще вземат участие в състезанието. За трета година тук са и ученици от македонския град Делчево.

Журито е съставено от университетски преподаватели, водещи специалисти в областта на информационните технологии, природните и обществени науки, автори на учебници и учебни помагала ще оценява участниците.

Учениците се борят за влизане без конкурсен изпит в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Това очаква най-добре представителите се в направление 9-12 клас.

Състезанието се открива днес от 18:00 ч. в залата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ с мултимедиен спектакъл под надслов „Бъдеще, наука, технологии“.