Ученици

Националното състезание WEBLOZ ’10 регистрира рекордно участие

Общо 92 проекта (проекта (50 в категория „Уеб дизайн“ и 42 в категория „Интернет програмиране“) са регистрирани в тазгодишното издание на Националното състезание по уеб дизайн и интернет програмиране WEBLOZ ’10. Тези окуражителни резултати съобщават организаторите на ежегодното събитие. 133 участници от 35 града ще се борят за престижни отличия тази година, което е своеобразен рекорд. Над 70 училища са изпратили свои представители в надпреварата, като най-много са 11-класниците (64), учениците от 10 клас са 17 на борй, от 9-ти и 8-ми, съответно 11 и 9.
 
„Радваме се, че постоянното развитие и подобряване на състезанието WEBLOZ ’10 води до рекордно повишаване броя на участниците. За нас този резултат е показателен, за повишаващия се брой млади хора в България, които се стремят към своя успех и искат да докажат, че са най-добрите в своята област. Тенденция, която не само ще направи състезанието по-интересно, а и е доста обнадеждаваща за бъдещето на страната ни“ – заяви Тихомил Кулев, основател на Фондация “Технология за младите”, която организира WEBLOZ ’10.
 
След приключването на регистрацията започна и гласуването за проекти, които ще продължат към финалния кръг на 23 – 25 април 2010 г. в гр Лозница. На 26 март ще стане ясно кои са участниците, продължаващи към втория кръг. За всички некласирани ще има утешителни награди от спонсорите на мероприятието. Регистрираните проекти по категории и с подробна информация могат да се видят на страницата на състезанието: http://webloz.net.
 
 

Тази статия е съвместна публикация на Мрежа на учителите – новатори www.Teacher.bg    и Ай Си Ти Медиа http://ictmedia.bg/