Ученици

Национална конференция запознава учителите с нови педагогически техники

Днес във Варна стартира националната конференция „Хуманизъм и прагматизъм в образованието на XXI век“. Основна тема в нея ще са иновативните педагогически практики в детските градини и училищата.

Доклад пред учестниците ще изнесе зам.-кметът на община Варна Коста Базитов. Той ще говори по темата „Варна – център за образователни политики и иновации“.

Освен него за трансформацията на образованието и ролята на експертизата в иновационната дейност в училищната система ще говори проф. д-р Петър Балкански от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

За професионалния профил на директора пък ще говори Анелия Андреева, директор на НИОКСО, Банкя. Проф. дпн Владимир Радулов ще коментира Иновациите в специалното образование.

„Училищното посредничество като образователна иновация“, „Професионалното развитие по модела „Активно учителство“ и „Новата образователна парадигма – предизвикателство в работата на учителя“ са други теми от конференцията.

По време на събитието ще бъдат връчени наградите на Община Варна, на Съюза на българските учители и диплом „Следовник на народните будители“.

Традиционният форум се открива във Варна днес и продължава до 5 ноември.