Училища

Национална кампания “Заедно сме по-добри в… училище“


Стартира Национална кампания „Заедно сме по-добри в … училище“. Тя се организира от училища в цялата страна, общественици, Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, други неправителствени организации.

Целта на кампанията е да събере заедно българи и роми, които да подкрепят чрез доброволен труд училището в своя град или село, както и да споделят своите спомени от ученическите си години и мечтите си за училището на бъдещето, в което заедно учат деца от различни етноси. Това ще намали етническото напрежение и ще възпрепятства разрастването  на етнически конфликти на местно ниво. Кампанията е подкрепена от Вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова.

В кампанията ще се включат известни журналисти, общественици, хора на изкуството, дипломати.

През първия етап на кампанията – до края на август – ще се включат над 20 училища. След началото на учебната година очакваме техният брой да надхвърли 100.

Присъединете са към призива за доброта и толерантност! Помогнете с доброволен труд на училищата, които образоват бъдещето на нашето общество: за да бъдем по-добри!

Описание на кампанията вижте тук

График на събитията до края на август вижте тук