Ученици

Национален литературен конкурс за поезия и кратък разказ за автори над 16 г

Националният литературен конкурс е израз на признателност към творчеството и паметта на писателя Валентин Найденов.

Космополитният му дух не спираше да изненадва със своите оригинални творчески търсения. Носител на редица национални и международни литературни награди, той остави ярка диря в съвременната българска и световна литература.

За него писателят Марко Бадзато казва: „Бих искал да спомена три личности, трима поети, които вече са поканени на един по-голям и вечен събор. Трима писатели, които със своите особености, но най-вече с възвишената си и незабравима човечност оставиха следи в душата ми – американеца Уилям Мередит, българина д-р Валентин Найденов и академик Никола Клюсев“.

Конкурсът е явен, на свободна тема за автори над 16 години. Приемат се произведения в две категории: „Кратък разказ“ и „Поезия“. Всеки автор може да участва с не повече от 3 непубликувани стихотворения или 2 разказа с обем до 3 страници във формат Word шрифт Times New Roman, размер 12.

Конкурсните творби следва да се изпращат като прикачен файл на e-mail: fit_forum@abv.bg в срок до 20.04.2013 г.

В отделен файл авторите трябва да посочат трите си имена, e-mail и телефон за връзка.

На 17.05.2013 г. жури с председател Надя Попова – главен редактор на в-к „Словото днес“ и член на СБП ще връчи следните награди:

Голямата награда на името на писателя Валентин Найденов – 200 лв., живописна творба и грамота;
Първа награда – 150 лв. и грамота;
Втора награда – 100 лв. и грамота;
Трета награда – 50 лв. и грамота;
Награда за млад автор до 18 години – 50 лв. и грамота;

Носителите на награди не могат да участват в следващите издания на конкурса, или могат да участват, но с нови, непубликувани произведения до момента на обявяване на конкурса за всяко следващо издание.

Изключителните права за този конкурс принадлежат на фондация „Форум за изкуства и таланти – ФИТ“.