Ученици

Национален конкурс “Съвременният номад“

Център за неформално образование и културна дейност Алос в партньорство с One Design Week обяви Национален конкурс „Съвременният номад“ за създаване на художествени проекти в областта на визуалните изкуства и дизайна.

Участници в конкурса могат да бъдат ученици от 8 до 12 клас в училищата по изкуствата към Министерство на културата на РБ.

Проектите, които се допускат до явяване на конкурса, могат да бъдат във всички сфери на визуалните изкуства и дизайна: рекламен, промишлен и интериорен дизайн, живопис, графика, скулптура, декоративно-приложни изкуства, дигитална фотография и др.

Концепция:

Всички сме номади. Днес, въоръжени с безжични компютри и телефони, ние сме навсякъде и по всяко време. У дома сме, щом влезем в световната мрежа. Тази свобода ни дава импулси за непрекъснато движение, за живот в постоянна готовност за преместване – ново жилище, нов град, нова държава… нов континент. Този номадски живот се отразява на начина, по който изглеждат домовете и работните ни места, на храната, която консумираме, на социалните ни контакти и средствата за комуникация, на начина, по който се придвижваме и почиваме.

Новите условия и потребности налагат нови концепции за предмети, услуги и пространства.

Номадството дава облик на целия ни живот, променя статуквото в бизнеса, политиката, медиите и въобще начина, по който функционира съвременното общество.

Краен срок: 9 май 2014 г.

Още информация