Ученици

Национален конкурс за творчество “Моята библиотека – прозорец към Америка“ 2012

Американският център в Столична библиотека обявява Национален конкурс за творчество на тема „Моята библиотека – прозорец към Америка“. Конкурсът се посвещава на 5-годишнината от откриването на американския център на 12 юни 2007 г.

Условия за участие:
– да сте ученик от 1-ви до 12-и клас
– да живеете и учите в България
– да сте читател на обществена или училищна библиотека

Можете да участвате с рисунка и с писмен текст по избрана от Вас тема, свързана със САЩ – природа, общество, популярни личности, история, коренни жители, националности, архитектура, култура, начин на живот и всичко, което сте прочели и видели за Америка във вашата библиотека. Можете да участвате с по една от посочените три вида творби.

Вид и форма на творбите:
– рисунка на картон с размер 50/70, техника по избор
– публицистична творба – очерк, есе, фейлетон
– литературна творба – разказ, стихотворение, гатанка, приказка

За предпочитане е да се изпращат в електронен вариант. Авторите на най-добрите рисунки ще бъдат помолени да изпратят оригиналите за изложба в Американския център. Картините от изложбата ще бъдат подарени на здравни и социални заведения.

За изпращане и информация:
E-mail: americancorner@libsofia.bg
Тел. 02/80 15 973
Адрес: 1000 София, пл. Славейков 4, Столична библиотека – Американски център

Участниците да изпращат заедно с творбите следните данни: Име, Възраст, Град/село, Училище, Библиотека, която посещава, Творчески курс и ръководител (ако посещава такъв), Заглавие и жанр на творбата, Име на родител, Електронен адрес и телефон на участника, Електронен адрес и телефон на родителя

Краен срок: 30 май 2012 г.