Ученици

Национален конкурс “За възрожденския дух на съвременния учител“

Сдружение „Приятели на децата“, Европейска комисия в България и Министерството на образованието и науката обявяват Национален конкурс на тема „За възрожденския дух на съвременния учител“.

Конкурсът е посветен на 1 ноември – Деня на народните будители.

В конкурса участват ученици, учители, родители с авторски литературни творби за съвременни български учители с възрожденски дух и дела.

Оценяването на творбите е от петчленно жури с представители на Сдружение „Приятели на децата”, МОН и Европейската комисия в България.

Целта на конкурса е издирване на съвременни учители с възрожденски дух, обществено им популяризиране и признание, издаване на сборник с отличените литературни творби.

В националния конкурс се участва с авторски литературни творби, изпратени до 25.10.2013 г. на електронна поща: priqteli_na_decata@abv.bg

Авторът представя себе си и учителя, за когото е писал в литературната творба. Авторът изпраща свои лични данни за контакт.

Наградите за първите три места са в размер на 1500 лева, като се разпределят по следния начин: 1. място – 800 лева; 2. място – 500 лева; 3. място – 200 лева. Отличените автори с поощрителни награди получават грамоти и участват с творбите си в сборника.