Учители

Национален есенен форум събра над 200 директори на училища

Повече от 200 директори на училища от страната се събраха на първия Национален есенен форум на директорите, което тази година мина под надслов „Акценти, приоритети и предизвикателства на учебната 2012-2013 г.“.

Целта на събитието е да се даде възможност на директорите да се срещнат със своите колеги и с експерти от различни сфери на дейност, които да обменят опит и добри практики, коментира управителят на РААБЕ – България Надежда Цветкова, цитирана от news.bg.

Училищните началници взеха участие в практически обучения, включващи теми от подготовката на училищната документация и създаването на квалификационна програма, както и нови подходи за обучението на ученици със специални образователни потребности.

На форума присъства и председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България Самуил Шейнин, който коментира, че Бюджет 2013 е най-голямото предизвикателство, което в момента стои пред образованието.

Той сподели увереността си, че всеки от присъстващите ще отнесе на работното си място много нов опит и идеи, които ще са ви необходими.

„Децата на България имат нужда от нас“, посочи Шейнин.