Ученици

Научно-образователен конкурс Odysseus II

Младежи от цяла Европа са поканени да се състезават в научно-образователен конкурс за награди, стажове и възможности за пътуване.

От 1-ви септември млади хора от цяла Европа могат да се регистрират за участие във вълнуващ конкурс, който обединява научното обучение с практическия опит. Насочен към младежи на възраст от 7 до 22 години, конкурсът има за цел да ангажира талантливи млади хора с откривателски дух и интереси в науката.

Odysseus II предизвиква младите европейци да прекрачат границите на своите знания, като откриват отговорите на фундаментални въпроси в областта на спътниците и космическите кораби, астробиологията и междупланетното пътуване. Крайната цел на конкурса е да вдъхнови младежите да се насочат към космическата наука.

Организиран в няколко етапа, конкурсът ще се проведе на два цикъла за академични години 2015/2016 и 2016/2017. Учителите се насърчават да участват като консултанти и ръководители на екипи и им се предлага достъп до професионално менторство при заявка. Кандидатури могат да бъдат представени на всичките 24 официални езика на ЕС.

Конкурсът е разделен на три академични нива с отделни състезания за:

– Skywalkers (ученици в начални и основни училища)
– Pioneers (гимназисти)
– Explorers (студенти)

Крайният срок за регистрация на ученици от гимназии и средни училища и за студенти е 15 януари 2016 г.

Кандидатурите на ученици от основните училища се приемат до 31 март 2016 г.

Пълна информация