Мнения

Научаване на Office 2010 от всеки със специална игра

Ribbon е потребителски интерфейс за MS Office 2007 и 2010, който замества все по-претрупаните менюта на пакета и ги подрежда в табове. Създаден е от MS Office Labs.

Освен, че улеснява работата с програмите от офис пакета на Microsoft, Ribbon предлага и игра – Ribbon Hero, чрез която потребителите могат да се обучават за работа с MS Office 2007 и 2010, играейки.

Безплатни версии с пробен период на Excel 2007, Word 2007 и PowerPoint 2007, както и същите програми за Office 2010, са налични за сваляне от тук.

Играта е полезна за всеки, който желае да подобри уменията си за работа с офис пакета и е напълно приложима в училище. Чрез нея потребителите могат да научат как да увеличат ефективността си благодарение на MS Office, да се научат да създават макроси (програми, автоматизиращи повтарящи се еднообразни дейности, извършвани от потребителите в програмите на MS Office) и мн. др. както основни, така и за напреднали функции.

Ribbon може да бъде свален от тук.

С играта се отбелязва резултат под формата на брой точки, който може да бъде класиран и сравняван с този на приятели.

Видео демонстрация на Ribbon Hero

Потребителите могат също така да бъдат свързани с Ribbon Hero във Facebook, където в съответното приложение да се записват резултатите им и да ги сравняват с тези на други потребители, както и в съответната страница могат да обменят мнения за програмата.