Мнения

Направете PowerPoint презентациите Ви интерактивни

Mouse Mischief е програмен продукт за образованието, който Microsoft разпространява безплатно. Софтуерът предоставя възможност учителите да създават интерактивни презентации с PowerPoint. С Mouse Mischief учителите могат да добавят въпроси с избор между множество отговори, като голям брой ученици могат да отговарят едновременно на въпросите, да се записват отговорите на всеки един от тях поотделно, като са свързани само с мишка с компютъра на учителя.

 
Mouse MIschief може да бъде свален от тук.
 

Mouse Mischief не само предоставя възможност вниманието на учениците да бъде ангажирано, да се забавляват и да учат по нов начин – с интерактивни средства, но и осигурява на учителите евтина алтернатива на скъпите системи за отговор на ученици (student response systems), популярни и като кликери (clickers). Необходими са само кабелни или безжични мишки, които да бъдат свързани с компютъра на учителя и каквито училището най-вероятно вече има в наличност.

 
Как работи Mouse Mischief
 

След инсталирането на Mouse Mischief, всеки път при отварянето на файл, на екрана на PowerPoint се появява специализиран toolbar. Този интуитивен за използване toolbar предоставя на учителите възможност да добавят интерактивни елементи, като напр. тест с въпроси с избор между множество отговори.

 

След като учителят отвори презентация с Mouse Mischief, учениците в класната стая могат да отговарят на всеки въпрос click-айки върху отговора с индивидуалната си мишка. Учителят може да покаже верния отговор, след като учениците са избрали отговорите.

 

Отговорите на всеки въпрос се записват и учителят може да проверява дадените отговори, може да бъдат класирани резултати и др.

 

Mouse Mischief предоставя възможност учениците да отговарят както индивидуално, така и като екип на въпросите, благодарение на което учителят може да насърчава и индивидуална надпревара, и съвместната работа в клас.

 

Mouse Mischief притежава специални характеристики за учителски контрол. Чрез тях учителят може да деактивира курсорите на мишките на отделни студенти, да разглежда отделни слайдове, да настройва параметри и др. С Mouse Mischief учителят винаги контролира случващото се на екрана.