Мнения

НАПОО е обучила повече от 520 000 души за поледните пет години

За последните 5 г. от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) са обучени повече от 520 000 лица , като само за 2014 г. 75 000 лица са участвали в курсове за професионално обучение, а 18 510 от тях са получили Свидетелство за професионална квалификация.

НАПОО поддържа информационна система, в която гражданите и бизнеса могат да проверят кои ЦПО имат  лицензия  и по кои професии могат да обучават, как да се свържат с тях, какви документи се издават при завършване на професионално обучение. В информационната система на Агенцията може да се провери дали сертификатът на дадено лице е законен.

В  кръглата маса вчера, на която бе чествана петата годишнина от създаването на агенцията присъства министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, включиха се още заместник-министър Николай Денков, г-жа Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика, г-жа Емилияна Димитрова, председател на НАПОО, г-н Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, г-н Цветан Симеонов, председател на Българска търговско-промишлена палата, г-н Георги Шиваров, зам.-председател на Българска стопанска камара, представители на синдикални организации и центрове за професионално обучение.