Учители

Наплив от желаещи да стана учители по програмата “Заедно в час“

Близо 1000 са кандидатствалите тази година в програмата на „Заедно в час“, обявиха от организацията. Одобрените са 49. Те ще влязат в клас още тази есен.

Проектът се реализира за трета поредна година и е насочен към хора, които искат да се преквалифицират и да преподават в училище. Организацията намира амбициозни млади хора. Привличат ги с допълнително възнаграждение към основната заплата, но водещото в избора на кандидатите е да са мотивирани да се отдадат на учителската професия.

Новите учители ще преподават за две години в училища, в които децата дават ниски резултати на външното оценяване. Заявките идват от училищните директори. Вече не се търсят само учители по английски, както беше в началото, обясниха от „Заедно в час“.

Вече има интерес и към преподаватели по математика, информатика, история, география, български и немски език. След София и Пловдив наесен млади учители по програмата влизат и в класните стаи в Пазарджик, Стара Загора, Монтана и Враца.

Одобрените ще минат обучение и ще получат педагогическа правоспособност, а по-късно, в процеса на работа ще работят и с професионален ментор, който ще им помага в трудностите на ежедневната работа в клас.