Институции Учители

„Наложително“ за учители да присъстват на среща с депутатка

Директорката на училище „Максим Райкович“ в Дряново Катерина Стефанова е приканила преподаватели от учебното заведение да присъстват на среща с депутатката от ГЕРБ Иглика Събева.

Това става ясно от снимка, разпространена във Фейсбук от Кристина Сидорова, също член на Парламента, но от червената опозиция.

Срещата се е състояла на 11 февруари и в нея са взели участие преподаватели от двете училища в Дряново. Според Катерина Стефанова разговорът е бил посветен на проблеми с българската образователна система. Тя смята, че не е извършено нарушение, а колективът не е бил задължен да присъства. От думите на директорката се разбра, че застава зад думите си и не вижда нарушение на ничии права.

„Срещата не е политизирана. Това е една покана без да има задължителен характер“, коментира Стефанова и допълни, че не може да каже колко от учителите си присъствали. Директорката припомни, че Кристина Сидорова е присъствала на техни празници и е водила ученици в Парламента.

Катерина Стефанова смята, че този случай с поставеното на видно място съобщение е преекспониран.“Срещата няма политически характер и всеки присъствал може да го потвърди“, каза Стефанова, която е готова да постави такова съобщение, ако депутат от друга политическа партия иска да се срещне с учителите и да говори за образованието с тях.

Източник: dariknews.bg