Ученици

Най-желани са паралелките с банково дело и английски език

От професионалните гимназии най-желани са паралелките за банково дело и английски език, за икономика и мениджмънт с английски език и паралелката за системно програмиране с английски език.

СМГ и през тази година изпреварва 91-ва Немска езикова гимназия, която само през тази и през миналата година не е на първо място с най-висок минимален бал на приетите седмокласници. Това стана ясно при представянето на резултатите от първото класиране след седми клас в София от началника на Регионалния инспекторат в столицата Ваня Кастрева.

На второ място, за втора година, в класацията за минимален приемен бал е 91-ва Немска езикова гимназия с 33,572, а през миналата година този бал е бил 32,854. През тази година на трето място, от шесто място през 2015 г., е 73-то СОУ „Владислав Граматик“, чийто дългогодишен директор беше столичният кмет Йорданка Фандъкова, с минимален бал 32,858.

Сега на четвърто място от миналогодишна седма позиция „се качва“ 164-та Испанска езикова гимназия с минимален приемен бал 32,036. На пета позиция сега, а през миналата година на трета, е Първа английска езикова гимназия с минимален бал 31,856.

И през тази година най-желаната паралелка от учениците е паралелката В 164-та Испанска езикова гимназия с чуждоезиков профил – испански и английски език. Тази паралелка е пожелана в заявленията на седмокласниците 1906 пъти, съобщи Ваня Кастрева.

Тя отбеляза, че след нея е същата езикова комбинация, но паралелката е в 22-ро СОУ, пожелана 1729 пъти от учениците.

На трето място е паралелката на Втора английска гимназия с чуждоезиков профил – английски и немски език.

Източник: dnes.bg