Институции

Над 80 000 студенти са регистрирани за проекта „Студентски практики“

Отчитаме значителен интерес към проекта „Студентски практики“. Имаме над 80 хил. регистрирани студенти в информационната система на проекта, което само по себе си говори наистина за значителен интерес. Най-желаните специалности са „Икономика“, „Администрация и управление“, „Педагогика“ и „Право“.  Това каза за БНТ Соня Кръстанова, ръководител на проекта „Студентски практики“ – МОН.

„Срокът за кандидатстване е на финала си, тъй като самият проект приключва в края на месец септември. Практиките се провеждат в рамките на 240 астрономически часа и за да се вместят във времето напред, трябва да започнат следващата седмица, каза Соня Кръстанова“, обясни Кръстанова.

При желанието на студентите за стаж водещото не е финансовото измерение, подчерта тя и допълни, че то е сравнително символично.

„Студентът получава при приключване на практиката си 480 лв. стипендия, което не би следвало да е водещото в случая. Водещото е именно контактът с работната среда, евентуална бъдеща покана от работодателите за реализиране в тази сфера“, обясни Кръстанова.

Източник: monitor.bg