Институции

Над 200 милиона от парите за саниране отиват за образование

Почти 210 млн. лева от парите за саниране ще бъдат пренасочени към образователното министерство за подобряването на образователната инфраструктура. Това обяви в Слънчев бряг заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. По думите й, средствата ще бъдат разпределени между 39 общини, в които е отчетено недофинансиране.

“По този начин се изпълнява управленската ни програма,а именно образованието да е основен приоритет. По този начин ще се подобри средата  в училищата и ще се пестят средства за отопление”, каза Николова при посещението си в Бургаско.

Заедно с министър Николай Нанков тя обяви и началото на инициативата „Моят  град е моята крепост“, финансирана по ОП “ Региони в растеж „. Нейни лица ще бъдат Димитър Рачков и Васил Василев- Зуека.

„Тази инициатива е насочена към децата във всички 28 областни центъра в страната. Ще се сформират отбори, които заедно ще участват в тематични състезания. Така децата  ще опознаят  по-добре  родните си места. Особен акцент в кампанията ще бъде думата  „благоустройство“, учениците ще научат как се развиват техните региони”, обясни заместник-министърът.

Част от кампанията на регионалното министество ще бъдат и 4 национални състезания в Кюстендил, Шумен, Стара Загора и Габрово, а последният етап ще се проведе в София.

Източник: dariknews.bg