Ученици

Над 2/3 от учениците се интересуват от езикови ваканции

Близо 70% от българските ученици проявяват сериозен интерес към езикови ваканции, показва проучване на посредническа къща за образование, пише всекидневникът „Монитор“.

Затова консултантите вече са обявили промоции на езикови ваканции, съобщи шефката на агенцията Бистра Илиева. Офертите важат при ранно записване в срок до 15 февруари. Отстъпката е в размер на 3% от цената на обучението. Обикновено таксите на езиковите ваканции са в порядъка 2000-4000 лв.

Промоциите важат за езикови ваканции в Лондон, Оксфорд и Бат. Програмите се провеждат в университетски кампуси и съчетават полезното в обучението със забавното, свързано с посещението на нови и непознати места.

Интерес има и към езикови ваканции в САЩ. Програмите в Лос Анджелис и Ню Йорк включват 40 учебни часа занимания по език, много спортни и развлекателни мероприятия, както и четиридневна екскурзия до Гранд Каньон и Лас Вегас.

Сред другите атрактивни места, които са предвидени за посещение, са: плажовете на Калифорния, Бевърли Хилс, Санта Моника, Сан Диего и др. Програмата в Ню Йорк пък съчетава  две държави – САЩ и Канада. Включва четиридневна екскурзия до Канада с посещение на Ниагарския водопад, Торонто, Отава, Монреал. Предвидени са и много екскурзии в центъра на Ню Йорк, както и двудневна програма в столицата Вашингтон.

До 15 февруари пък желаещите могат да се запишат на езикова ваканция в Германия с отстъпката  до 150 евро. Предвидени са програми в Берлин, както и в приключенския лагер край Мюнхен.

Със 150 евро отстъпка са и езиковите ваканция в Испания

Програмата се провежда в Барселона, в базата на училището по мореплаване, разположено съвсем близо до морския бряг.