Ученици

Над 1500 ученици посетиха UNImarathon

Над 1500 ученици и родители се възползваха от безплатните консултации по време на организирания в България UNImarathon, който се проведе в седем града на България.

Новият проект е насочен към единадесетокласниците и техните родителите и цели ранно информиране за възможностите за следване зад граница. Програмата е съставена на базата на въпроси на родители, посещавали международното изложение „Световно образование“. Целта е те да използват лятото за подготовка и да планират финалните си срещи с представители на чуждестранните университети наесен.

Голяма част от кандидатите са ученици, които искат да следват в престижни университети от ранга на Оксфорд и Кеймбридж, за които сроковете са по-кратки, битката за място оспорвана,  а приемът ограничен.

Сред най-често задаваните въпроси бяха свързани с таксите за обучение, възможностите за финансиране и шансовете за работа по време на следването.

Посетителите проведоха и безплатни индивидуални консултации за прием във  Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Дания, САЩ.

В срещите участваха и студенти, които учат или са учили в съответните страни, както и такива, които са кандидатствали в Оксфод и Кеймбридж. Те предоставиха на учениците информация от първа ръка, както и съвети какви грешки не бива да допускат при кандидатстването и по време на обучението.  

Всички посетители получиха символична щафета – лист със синтезирана информация за сроковете и полезни съвети за лятната подготовка. UNImarathon се проведе от 3 до 12 юни в градовете София, Благоевград, Варна, Пловдив, Бургас, Русе и Велико Търново.