Учители

Над 100 свободни работни места за учители във Варна

Над 100 свободни места за учители предлагат варненски училища и детски градини, показва справка със сайта на Регионалното управление по образованието. От преподаватели се нуждаят както профилирани и професионални гимназии, така и основни и частни школа. Търсят се учители почти по всички дисциплини. Обявени са позиции още за начални учители или такива за подготвителна група.

Сред училищата, които в момента набират кадри, са ОУ „П. Р. Славейков“, Математическа гимназия, ПГИ „Д-р И. Богоров“, ОУ „А. Кънчев“, Търговската гимназия, Руското училище, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Хуманитарна гимназия, Пета езикова гимназия и Първа езикова гимназия. ДГ „Карамфилче“, ДГ „Теменужда“ и ДГ „Незабравка“ са сред забавачниците, в които има свободни места за учители.

Свободни позиции обикновено се обявяват от директорите, защото или има пенсионирани преподаватели, или учители са работили на срочен трудов договор и за да бъде подновен работното място се обявява като вакантно, или самите учители искат да променят работното си място. Увеличаването на местата за преподаватели, които предлага пазарът на труда по това време на годината, не е необичаен процес и се повтаря всяко лято, когато се сформират екипите за следващата учебна година.

Източник: moreto.net