Ученици

Наградиха ученици – отличници в спорта

Сайтът за младежки спорт viasport.bg и Пресклуб „България“ днес наградиха победителите в първата анкета за най-добър млад спортист на България. Това се случи на церемония в Музея на спорта в Националния стадион „Васил Левски“.

Победителят в допитването е Владимир Зографски, който е ученик в Спортното училище „Никола Велчев“ в Самоков, получи приза си за Най-добър МЛАД спортист на България за 2011 г. от зам.-министъра на спорта доц. Лазар Каменов.

„Благодаря на всички, които оцениха моя успех. Щастлив съм да получа това признание”, обяви пред насъбралите се гости Зографски.

Вторият в класацията Боян Михайлов, дванайсетокласник в СОУ „Неофит Рилски“ в Харманли, получи своята награда от единствения българския спортист с пълен комплект медали от една олимпиада – Ваня Гешева, която му пожела до повтори нейните успехи. Световният вицешампион на 200 м едноместно кану обеща, че вторите места ще го накарат да се труди още по-упорито, за да заслужи приза през следващия сезон.

На трето място се нареди Димитър Кузманов, индивидуално обучение в Спортно училище „Васил Левски“ в Пловдив, който след среброто на европейското за юноши до 18 г. вече играе турнири само при мъжете.

„Страхотна инициатива. На младите им трябва точно такъв стимул“, коментира пред Viasport.bg майката на тенисиста Дора Рангелова, капитан на тима ни за „Фед къп“.

Специални гости на церемонията бяха ветераните футболисти, спечелили през 1959 г. като юноши европейската купа. Те подариха на музея своя снимка от финалния мач, която да остане за поколенията.

Всички млади таланти на България получиха специални статуетки със стилизирани звезди на тях, осигурени от Министерството на спорта с пожеланието самите те да се превърнат в големи звезди на българския спорт.

Още по темата