Ученици

Наградиха три отбора в конкурс на МОМН

На 12 август, неделя, в рамките на отбелязването на Международния ден на младежта се състоя финалното състезание на отборите – открити занимания в младежки работилници, които допринасят за развиване на различни умения у младите хора – за вземане на решения в екстремни ситуации, изграждане на партньорство и работа в екип, съобщава пресценрътът на МОМН.

Победители са всички млади хора, участници  в състезанията, чиито знания и умения ще подпомогнат тяхното личностно развитие. За тях имаше награди от спонсорите на празника.

Бяха обявени и отличията за участващите 34 организации в конкурса на Министерството на образованието, младежта и науката ”Успешни партньорства в младежката сфера”. Наградените са три отбора:

Народно читалище „Прогрес 1939“, Златоград – инициативите „Летни образователни програми“ и „Конкурс за рекламни материали за Старцево“ и проект „Пътешествия из Европа“, финансиран от европейската мрежа „Европа директно“.

Младежки клуб „Българи“, Дряново – проект „Живей в реалността“, финансиран от Националната програма за младежта (2011-2015).

Неформална група „Екология и здраве”, Благоевград – проект „Младежта на колела“, финансиран по програма „Младежта в действие“ на ЕК.

Млади таланти от Музикалното училище в София, бийтбоксер Филип и изпълнители на училището за улични танци, демонстрираха изпълнителско изкуство на откритата сцена в Борисовата градина.

Честването бе организирано от Министерството на образованието, младежта и науката, Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“, Центъра за развитие на човешките ресурси, Столична община в партньорство с Министерството на труда и социалната политика, БГ Радио, Сити ТV, вестник „Аз Буки“ и младежки организации.