Учители

Наградиха призьорите от конкурса за учители-творци

На 1 ноември 2014 г., в Деня на народните будители, бяха наградени участниците в Шестия национален конкурс за учители-творци, организиран ежегодно от издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000”. Събитието се състоя в хотел „Европа“ – парк Кенана, гр. Хасково.

Мрежата на учителите новатори Teacher.bg беше за поредна година медиен партньор на инициативата.

Членове на журито на конкурса бяха поетът Бойко Ламбовски, проф. Валери Стефанов и проф. Боян Биолчев, които отличиха по един победил във всяка категория – стихотворение, разказ, есе. Наградата за поезия беше връчена на Филип Кабакян (Основно училище „Хр. Смирненски“, с. Ново село, обл. Пловдив), в категория разказ – на Георги Богданов (Гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо“, гр. София), а в категория есе – на Румен Димитров (96 СОУ с изучаване на чужди езици „Л. Н. Толстой”“, гр. София).

Беше връчена и специална награда за дебют на Лъчезар Селяшки (СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Сатовча, обл. Благоевград).

Официалните гости на събитието: областният управител на Хасково Добри Беливанов, заместникът му Иван Станчев и директорът на регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов, връчиха част от наградите.

В конкурса тази година взеха участие близо 300 учители и директори от цялата страна, от които 84 бяха избрани от журито за публикуване в общия сборник „На границата на мълчанието”. Премиерата на сборника беше част от събитието по награждаването на победителите от конкурса.