Учители

Наградиха призьорите в Национален конкурс за добри педагогически практики

На 27 ноември 2012 г., вторник, в детска градина “Детелина” в София бяха наградени участниците в Националния конкурс за добри педагогически практики на учители в системата на предучилищното образование на тема “Детската градина – от другата страна на едно вълшебно огледало”.

Тържеството започна с кратък концерт на децата от детската градина “Да живеем заедно, независимо от различието”, последван от модно ревю на облекло, изработено от природни и отпадъчни материали.

Победители от конкурса за добри педагогически практики “Детската градина – от другата страна на едно вълшебно огледало”:

Първо място: Гинка Христова Златанова, гр. София, ОДЗ № 7 “Детелина”
Второ място: Виолета Събчева Цветкова, гр. Пловдив, ОДЗ “Буратино”
Трето място: Цвета Кънчева Станева, гр. Нова Загора, ЦДГ № 1 “Слънчице”
Четвърто място: Теменужка Георгиева Илиева, гр. Ямбол, ЦДГ “Пламъче”
Пето място: Ивайло Георгиев Димитров, гр. Варна, ОДЗ № 1 “Маргаритка”

Конкурсът е организиран от МОМН във връзка със 130 годишнината от откриването на първата детска градина в България. В него участие взеха учители, работещи в сферата на предучилищното образование.

Всеки учител участва с една педагогическа ситуация,  представена чрез видеозапис и кратко текстово описание. Конкурсът се проведе на два етапа – областен и национален. За участие в националния етап на конкурса от областни комисии бяха определени 56 учители от страната.

“Благодаря ви за грижите, които полагате за децата на България, запазете блясъка в очите си”, пожела на присъстващите зам.-министърът на образованието Милена Дамянова, която награди призьорите.